COMUNICAT

AL

CASEI JUDEŢENE DE PENSII GIURGIU

în vederea aplicării unitare a dispoziţiilor Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, vă precizăm următoarele:

Conform prevederilor art. 129 alin. (1) lit. c) din lege, ajutorul de deces se achită în termen de 3 zile lucrătoare de la solicitare, de casa teritorială de pensii, atât în cazul decesului asiguratului cât şi în cazul decesului unui membru de familie al acestuia.

  1. Competenţa teritorială a acordării ajutorului de deces revine casei teritoriale de pensii din raza de domiciliu a asiguratului (care a decedat) sau pe raza de domiciliu a asiguratului care solicită ajutor de deces pentru membrul de familie (care a decedat).
  2. Termenul de 3 zile lucrătoare, prevăzut de lege, se calculează potrivit dispoziţiilor 2.553 şi 2.554 din Codul Civil, conform cărora, când termenul se stabileşte pe zile, nu se ia în calcul prima şi ultima zi a termenului. Termenul se va împlini la ora 24 a ultimei zile.

Dacă ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează.

Ati putea fi interesat si de urmatoarele articole