COMUNICAT DE PRESA

Pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi vor primi taloane speciale de calatorie pentru anul 2013

In sedinta din 16 ianuarie a.c., Guvernul a adoptat o Ordonanta prin care se abroga articolul II din Legea nr. 211/2012 privind aprobarea OG nr. 8/2011 pentru modificarea si completarea legislatiei cu privire la eliberarea, gestionarea si monitorizarea documentelor de calatorie acordate pensionarilor, veteranilor de razboi si vaduvelor de razboi.

Masura reglementata permite ca, pana la data de 1 ianuarie 2015, pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi sa poata utilize – ca pana in acest an – acelasi tip de documente de calatorie, respective taloanele speciale tiparite de Casa Nationala de Pensii Publice.

Dupa aceasta data, conform celorlalte prevederi ramase in vigoare ale Legii nr. 211/2012, se vor utiliza legitimatii de calatorie de tip card.

In aceste conditii, in luna februarie a.c., CNPP va transmite odata cu taloanele de pensii si taloanele speciale de calatorie pentru anul 2013.

Informatii suplimentare:

Precizam ca din cauza reglementarilor contradictorii din Legea 211/2012, neadoptarea Ordonantei ar fi dus la imposibilitatea mentinerii acestui drept, respectiv acordarea tichetelor de calatorie pentru beneficiarii acestei prestatii.

Astfel, desi Legea nr. 211/2012 prevedea ca decontarea (integrala sau cu 50%) a pretului calatoriilor sa se realizeze prin “institutiile publice responsabile”, acestea nu erau definite. Ca atare, beneficiarii ar fi fost in imposibilitatea de a deconta pretul calatoriilor.

Directia Comunicare si Relatii Publice

CNPP

18.01.2013

Ati putea fi interesat si de urmatoarele articole